"SVAKA AGRESIJA ĆE IZAZVATI RAZORAN ODGOVOR" Iranski general izvršio smotru armije i ZAPRETIO IZRAELU! Pokazali smo samo MALI DEO
Foto: Youtube/Rasadkadeh - رصدکده/فيديوهات عسكرية

"SVAKA AGRESIJA ĆE IZAZVATI RAZORAN ODGOVOR" Iranski general izvršio smotru armije i ZAPRETIO IZRAELU! Pokazali smo samo MALI DEO

Planeta -

Iranske oružane snage su potpuno spremne za odbranu, rekao je komandant iranske armije general-major Abdolrahim Musavi, upozoravajući neprijatelje da će i najmanji čin agresije izazvati razorni odgovor Irana.

Obraćajući se novinarima na marginama vojne parade održane u Teheranu, povodom proslave Dana nacionalne armije, general-major Musavi rekao je da je ono što je prikazano samo mali deo iranskih vojnih sposobnosti.

On je napomenuo da su snage iranske vojske ovih dana u pripravnosti u odbrambenim uporištama kako bi delovale protiv svakog mogućeg neprijateljskog poteza.

- Svaki čin agresije protiv interesa Irana izazvaće žestoku reakciju, tako da će agresor požaliti zbog svog poteza - dodao je on, upozoravajući protivnike da će svaka neprijateljska akcija naterati Iran da odgovori oružjem smrtonosnijim od onih koja su prikazana na paradi u Teheranu.

- Pošto neprijatelji stalno prate napredak iranske vojske, već su napustili vojnu opciju protiv Islamske Republike - naveo je iranski komandant.

U izjavi u sredu, predsednik Ebrahim Raisi rekao je da je iranska operacija "Iskreno obećanje" koja je izvedena protiv Izraela prošle nedelje "razbila mit o nepobedivosti Izraela i dokazala da je moć režima poput paukove mreže."

U ranim jutarnjim satima u nedelju, Vazdušno-kosmičke snage Korpusa čuvara Islamske revolucije (Revolucionarne garde), lansirale su desetine projektila i dronova u znak odmazde za vazdušni napad 1. aprila, u kojem je ubijeno sedam iranskih vojnih komandanata i savetnika u Siriji.

Komandant Revolucinarne garde je rekao da izveštaji o iranskim raketama koje su pogodile izraelske ciljeve ukazuju na to da je uzvratna operacija bila znatno uspešnija nego što se očekivalo.

(Kurir.rs/Tasnim/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja