"VEŠTAČKO BRDO MOŽE DA UNIŠTI DUBAI?" Šok tvrdnje Ivana Ristića: Ukoliko ga naprave preti im VIŠE OD 250 LITARA KIŠE?
Foto: Printscreen/Youtube/ CNN-News18, Shutterstock

kurir televizija

"VEŠTAČKO BRDO MOŽE DA UNIŠTI DUBAI?" Šok tvrdnje Ivana Ristića: Ukoliko ga naprave preti im VIŠE OD 250 LITARA KIŠE?

Planeta -

Obilne kiše zahvatile su u ponedeljak i utorak Ujedinjene Arapske Emirate (UAE) i izazvale kolaps širom zemlje. Pao je godišnji prosek kiše.

Za nešto više od 24 sata u Dubaiju je palo neverovatnih 165 litara kiše po kvadratnom metru, dok je prosek za celu godinu 70 litara.

Na dramatičnim slikama koje su nam dolazile iz Dubajia videli su se automobili koji su doslovno "plivali" i to na svim putevima širom grada, saobraćaj na ogromnom međunarodnom aerodromu obustavljen, jer su piste po kojima se avioni kreću pretvoreni u reke.

1 / 8 Foto: Giuseppe CACACE / AFP / Profimedia

Ivan Ristić, meteorolog amater, gostovao je u jutarnjem programu Kurir televizije gde je komentarisao slučaj koji je zadesio Dubaji.

- U Dubajiu imaju tzv. zasejavanje oblaka, to sada svi znamo pošto smo pročetali u medijima. Da bi zasejavali morate da imate oblak. Tamo je problem što oni uopšte nemaju oblake. Skoro celu godinu tamo je bez oblačka. Oni su čak planirali da sagrade veštačko brdu, visine od oko hiljadu i nešto metara da bi naterali taj vazduh koji dolazi da se udiže i da se onda stvore oblaci. Onda bi tako zasejavali oblake i onda bi padala kiša. Mogli bi da kontrolišu ovu kišu, ali vidite ovo je sad velika opomena. Ne smeju da se igraju sa prirodom. Pogotovo da prave veštačku brdo od oko hiljadu metara, što nije pametno. Da su imali to brdo ispred te oluje, nastao bi haos. Bili bi totalno uništeni. Bilo bi još jedno sto litra više kiše - rekao je meteorolog.

00:49

VEŠTAČKO BRDO U DUBAJIU MOŽE DA IH UNIŠTI! Šok tvrdnje meteorologa: Preti im u tom slučaju VIŠE OD 250 LITARA KIŠE?

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:15

Ivana Španović Dubai

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track