OTAC UMRO PRED NJENIM OČIMA, KAD SU OTVORILI KOVČEG USLEDIO NEVIĐEN ŠOK! Zbog prizora koji je ugledala DIGLA JE SVE NA NOGE (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

OTAC UMRO PRED NJENIM OČIMA, KAD SU OTVORILI KOVČEG USLEDIO NEVIĐEN ŠOK! Zbog prizora koji je ugledala DIGLA JE SVE NA NOGE (FOTO)

Planeta -

Porodica iz Montreala se i dalje nada da će uspeti da povrati telo oca, koji je umro na odmoru na Kubi, a umesto kog su primili telo drugog čoveka.

Faraž Alah Džardžur (68), plivao je sa kćerkom Mirijam Džardžur iz Lavala u Kanadi, kada je doživeo srčani udar na plaži u blizini Varadera.

Mirijam je rekla da je sahrana koja je bila zakazana za nedelju iznenada otkazana nakon što je porodica priimila posmrtne ostatke Rusa oko 20 godina mlađeg od njenog oca!

Kuba
foto: Privatna Arhiva

Ožalošćena devojka rekla je da nije uspela da dobije odgovor od zvaničnika u pokušaju da pronađe telo svog oca, dodajući da je njen otac izvučen iz vode i odmah je pružila reanimaciju. Porodica je čekala skoro sat vremena pre nego što je stigao lekar i potvrdio da je mrtav.

- Tužni smo jer je moj otac umro, ali smo još više tužni jer ne znamo gde je - rekao je Mirijamin brat Karam za Global njuz.

Porodica je rekla da je pratila uputstva kanadskog konzulata i platila 7.300 dolara za vraćanje tela, nakon čega im je krajem prošle sedmice stiglo telo nepoznatog Rusa, koje je nakon toga poslato u Rusiju.

Mirijam je kontaktirala zvaničnike u kanadskom konzulatu, a oni su za sve okrivili kompaniju koja upravlja povratkom posmrtnih ostataka. Ona kaže da je slala poruke i drugim zvaničnicima, uključujući jednog člana parlamenta, koji je pristao da kontaktira ministarku spoljnih poslova Melani Žoli.

"Iskreno sam slomljena, do sada nemamo odgovor, čekamo. Ne znam šta da kažem", rekla je Mirijam.

Kuba
foto: Privatna Arhiva

Sećala se svog oca rođenog u Siriji kao nekoga ko je bio aktivan, nije pio ni pušio i bio je 'uvek nasmejan'. Incident je iscrpio njenu majku dok se ona i njen brat bore sa tugom, pokušavajući da dobiju odgovore od nadležnih koji, čini se, poriču odgovornost.

Porodica je do sada potrošila 18.248 dolara, uključujući 10.950 dolara za pogrebne usluge koje su na čekanju.

"Ono što želim je da mi neko pomogne da pronađem oca", podvukla je Džardžur.

Kurir.rs/Dejli mejl/Preneo: D. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track