DEVOJČICE ZLOSTAVLJALE GLUVO DETE U PODRUMU: Tukle su ga drvenim i metalnim štanglama
Foto: Profimedia / Martin Schutt / AFP

užas u nemačkoj

DEVOJČICE ZLOSTAVLJALE GLUVO DETE U PODRUMU: Tukle su ga drvenim i metalnim štanglama

Planeta -

Kriminalistička policija u Drezdenu sprovodi istragu protiv četiri devojčice, stare od 12 do 17 godina, zbog sumnje da su maltretirale gluvu devojčicu koja ima 13 godina.

Kako pišu nemački mediji, osumnjičene su državljanke Ukrajine, koje su došle u Nemačku kada je u njihovoj zemlji počeo rat.

"One se terete za nezakonito lišavanje lica slobode i nanošenje teških telesnih povreda", rekao je portparol policije Marko Laske.

Zločin se dogodio kod parka u Majsenu, u blizini svetski poznate fabrike porcelana u Majsenu. U parku je igralište, spomenik žrtvama fašizma i klupe, i u njemu često boravi veliki broj ljudi.

Četiri devojčice se sumnjiče da su u subotu ujutru u parku presrele gluvu devojčicu (13) iz Slovačke, koja je prolazila kroz park.

Devojčica zbog gluvoće nije mogla da se sporazume sa njima, nakon čega je usledio horor.

"Devojčice se sumnjiče da su dete odvele u podrum obližnje devastirane zgrade koja se nalazi prekoputa parka. Tamo su je vezale i mučile nekoliko sati", rekao je portparol policije.

Veruje se da su devojčice dete sve vreme tukle, a navodno su joj povrede nanosili i drvenim i metalnim štanglama.

Tek oko 14 časova su oslobodile gluvu devojčicu, što je ona iskoristila da pobegne. Dete je otrčalo pravo u policiju, a lekari su joj prilikom pregleda konstatovali telesne povrede.

Devojčice su uhvaćene u blizini mesta zločina, a policija im je oduzela telefone kako bi se proverilo da li su snimale napad.

Motiv za ovakvo surovo nasilje nije poznat. Žrtva nije opljačkana.

Policija navodi da je istraga i dalje u toku.

Za to vreme su majka sa decom počele da izbegavaju park gde su ranije često boravile.

"Sada park izbegavamo, tamo je bilo već više napada", kažu one za Bild.

(Kurir.rs/Telegraf/Preneo: A.N.)

Bonus video:

00:48

VRŠNJAČKO NASILJE SE DOGAĐA SVAKODNEVNO! Stručnjaci imaju eventualno rešenje! Premalo zaposlenik, a prevelika tolerancija na teror

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track