MASOVNO IZVIĐANJE NATO: Nikad više letelica iznad Krima i ruskog dela Crnog mora
Foto: Shutterstock/sibsky2016

MASOVNO IZVIĐANJE NATO: Nikad više letelica iznad Krima i ruskog dela Crnog mora

Planeta -

Osmatranje regiona Crnog mora traje intenzivno još od pre tri godine, ali u jednom danu toliko letelica za izviđanje nije još zabeleženo.

U zoni Crnog mora obično je bila jedna strateška izviđačka bespilotna letelica RQ-4 Global hawk ili u blizini rumunske obale mornarički patrolni avioni P-8 Poseidon

U sredu 24. aprila u zoni Crnog Mora našla se tako jedan strateška izviđačka bespilotna letelica RQ-4 Global hawk, dva mornarička patrolna aviona P-8 Poseidon i jedan leteći avio-tanker KC-135 Stratotanker.

Ono što je poznato jeste da RQ-4 Global hawk i jedan P-8 Poseidon lete u blizini sitočnih obala Crnog mora osmatrajući zonu Kerčkog moreuza, što mnogi definišu da se priprema teren za još jedan masovni napad krstarećim raketama i dronovima na Krim, sa posebnim fokusom na Krimski most jer je pod opservacijom.

Dron, Tupolev Tu-141, Tu-141, Ukrajina, Bespilotna Letelica
foto: Shutterstock

Ono što je interesantno jeste da RQ-4 Global hawk i jedan P-8 Poseidon poleteli su iz baze Sigonela na Siciliji, dok za drugi P-8 Poseidon i KC-135 Stratotanker se ne navodi matična baza poletanja.

Pod intenzivnim osmatranjem je i zona Odeskog džepa uz samu granicu Rumunije i Ukrajine.

Inače Rusija je rano jutros intenzivno napala dronovima kamikazama Geran Odesu.

Kurir.rs/TV Front/Preneo: P. P.

Bonus video:

05:04

NEPOZNATA LETELICA MOŽDA NADZIRALA NAŠE KAPACITETE NADZORA! Vojinović: Nije imala odobrenje da uđe u vazdušni prostor Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track