PROČITAO CEDULJU, ZAPEVAO, A ONDA JE NAĐEN SA 2 METKA U GLAVI Ovo je najpoznatija "smrtovnica" čija misterija traje DECENIJAMA
Foto: Printskrin / You Tube

PROČITAO CEDULJU, ZAPEVAO, A ONDA JE NAĐEN SA 2 METKA U GLAVI Ovo je najpoznatija "smrtovnica" čija misterija traje DECENIJAMA

Planeta -

Čalino Sančez bio je tinejdžer kada je napustio svoj dom. Bio je u potrazi za američkim snom, novcem i slavom. San je ostvario u klubovima Los Anđelesa, ali i svog rodnog Meksika, gde je pevao takozvane koridose - balade koje su opisivale živote muškaraca koji su zarađivali za život dilujući drogu, novac i ljude preko američko-meksičke granice.

Vrlo brzo stekao je veliku slavu, ali i društvo i pažnju ljudi koje je opevavao.

Jedne večeri, 16. maja 1992., manje od 24 sata nakon nastupa pred "žestokim momcima", telo Čalina Sančeza (31) pronađeno je pored puta u Kulikanu, u Meksiku, s dve rupe od metka u glavi.

Dan pre nego što je ubijen, usred koncerta predata mu je poruka napisana na ceduljici, koju je dobio od nekoga iz publike.

Čalino je pažljivo pročitao pismo. Lice mu je postalo bledo. Rukom je obrisao znoj sa čela i počeo da peva svoj hit "Alma Enamorada" (Zaljubljena duša), kao da se ništa nije desilo.

Tada je nastao čuveni video snimak, koji je Čalinu i nakon smrti, koja je ubrzo došla po njega, doneo večnu slavu.

Nikad se nije saznalo ko mu je dao poruku, kao ni šta je u njoj pisalo.

Zna se samo da je nakon čitanja pisma, koje je kasnije postalo poznato kao "smrtovnica", pronađen mrtav.

Tako je i nastala misterija i ep koji okružuje okolnosti smrti Čalina Sančeza. Nikada se nije saznalo ko ga je ubio i zašto je slavni Meksikanac izgubio život.

Priče koje su počele da se javljaju nakon smrti Čalina, pretvorile su ga u legendu, što je rezultiralo da se on spominje u desetinama pesama sa obe strane granice.

Čalino Sančez
foto: Unique Nicole / Getty images / Profimedia

Ko god da je želio Čalina mrtvog, prevario se, jer ga je učinio večnim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track