KAMERON PROTIV MAKRONOVE IDEJE: Slanje vojnika NATO u Ukrajinu opasna eskalacija
Foto: AP/Kevin Wolf, Shutterstock

KAMERON PROTIV MAKRONOVE IDEJE: Slanje vojnika NATO u Ukrajinu opasna eskalacija

Planeta -

Britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron izjavio je da ne smatra ispravnom ideju francuskog predsednika Emanuela Makrona o mogućnosti slanja vojnika u Ukrajinu.

Kako je rekao, to bi bila opasna eskalacija.

„Kameron je upozorio na ideju predsednika Francuske Emanuela Makrona da se razmotri mogućnost slanja vojnika NATO u Ukrajinu radi učešća u borbama ako Vladimir Putin ostvari proboj, istakavši da bi to bila opasna eskalacija“, navela je njegove reči TV „Skaj njuz“.

Podsetimo, Makron je ranije u intervjuu za „Ekonomist“ rekao da ne isključuje tu mogućnost ako ruske snage probiju front i ako to Ukrajina bude zahtevala. Makron tvrdi da su se mnoge države složile s pristupom Francuske po tom pitanju.

Usledio je odmah odgovor Moskve.

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je rekla da je Kameron zaboravio da doda da nije potrebno slati vojnike NATO u Ukrajinu jer "tamo od njih ništa ne bi ostalo, a za tako nešto još mogu da 'nagrebu' Ukrajince".

Kurir.rs/Skaj njuz/Preneo: P. P.

Bonus video:

01:52

UPOZORENJE DIREKTORA CIA: OVA GODINA ĆE BITI KOBNA ZA UKRAJINU OSIM U JEDNOM SLUČAJU! Koprivica: Makron je dobio nalog iz SAD

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track