UOČI EVROVIZIJE ZAPALJEN KURAN U MALMEU Snimak obilazi svet (VIDEO)
Foto: Twitter Printscreen

UOČI EVROVIZIJE ZAPALJEN KURAN U MALMEU Snimak obilazi svet (VIDEO)

Planeta -

U Malmeu je ponovo zapaljen Kuran. Jedna žena je noseći krst zapalila muslimansku svetu knjigu i zatim razvila izraelsku zastavu. Za tri dana u Malmeu počinje takmičenje za Pesmu Evrovizije.

Pre paljenja, žena je bacala muslimansku svetu knjigu na put, šutirala je, nakon čega ju je uzela u ruke i počela da cepa njenu unutrašnjost.

Nakon toga noseći krst pali Kuran, uzima palestinsku zastavu, baca je pod noge i gazi zajedno sa muškarcem koji maše izraelskom zastavom i peva pesmu izraelskog predstavnika na ovogodišnjem takmičenju za pesmu Evrovizije.

Oko 300 gledalaca i desetine policajaca je bilo na licu mesta pre paljenja Kurana.

Očekivale su se kontrademonstracije. Ali umesto toga, deo propalestinskih demonstranata svoje nezadovoljstvo je iskazao uz igru i pesmu. U rukama i oko vrata, nosili su palestinsku zastavu.

"Palestina mi je u srcu, ali Švedska je moja domovina, ovde živim, imam decu. Želimo žurku umesto tuče", rekao je Palestinac Muhamed Alokar koji je posmatrao paljenje Kurana.

Jevrejski centralni savet je ranije danas osudio paljenje Kurana u Malmeu.

Švedska policija dozvolila je skup koji uključuje spaljivanje Kurana, uoči početka takmičenja za pesmu Evrovizije u Malmeu.

Kurir.rs/RTS

Bonus video:

00:59

ČOVEK KOJI JE DOVEO EVROVIZIJU U SRBIJU! Vladimir Graić: Uragankama fali FAKTOR SREĆE da bi ostvarile svetsku karijeru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track