DEČKO ODVEO DEVOJKU (14) U ŠUMU, TAMO JE NAPASTVOVALI NJEGOVI DRUGOVI: Horor u Belgiji, javnost u šoku zbog grupnog silovanja
Foto: Shutterstock

DEČKO ODVEO DEVOJKU (14) U ŠUMU, TAMO JE NAPASTVOVALI NJEGOVI DRUGOVI: Horor u Belgiji, javnost u šoku zbog grupnog silovanja

Planeta -

Devojčicu (14) iz Belgije je silovala grupa od skoro 10 maloletnika u šumi, nakon što ju je tamo odveo njen dečko (14) i "pozajmio" je svojim drugovima, prenose belgijski mediji.

Maloletnicu je zlostavljala grupa od skoro 10 maloletnika najmanje tri puta u periodu između 2. aprila i 6. aprila tokom uskršnjih praznika, rekli su tužioci.

Glavni osumnjičeni, žrtvin 14-godišnji dečko, navodno je odveo devojčicu u šumsko područje Kabouterbos u Kortrajku.

Tamo ju je napao, pre nego što je navodno dozvolio drugim dečacima da je siluju, prenose belgijski mediji. Napad su navodno snimili mobilnim, delili ga među sobom i objavili na društvenim mrežama.

Tužioci su uhapsili 10 osumnjičenih između 11 i 16 godina, a navodno su svi imigrantskog porekla.

Devojčica, zlostavljanje
foto: Shutterstock

Pozivajući se na dobro obaveštene izvore, belgijski medij Nieuwsblad opisao je dečka kao "dečaka ljubavnika" koji je namerno dozvolio prijateljima da zlostavljaju njegovu mladu partnerku.

Iako se navodni napad dogodio početkom aprila, devojčica se nekoliko dana nije javljala iz straha da kaže roditeljima i policiji.

Policija je tek 25. aprila uspela da uhapsi osumnjičene.

Ukupno je privedeno 10 dečaka. Šestoro osumnjičenih smešteno je u ustanovu zatvorenog tipa, dok je ostaloj četvorici određen kućni pritvor.

Od tada su ispitivani - svi istovremeno i odvojeno, kako bi istražitelji mogli da uporede sve izjave.

Pozivajući se na svoje izvore, belgijski medij piše da su mnoge izjave koje su dali dečaci kontradiktorne, a neki osumnjičeni okrivljuju jedan drugog.

Grupno silovanje je šokiralo Belgiju, a policija nastavlja sa istragom.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track