STRAH OD ODMAZDE! Nemački ministar: Zapad ne planira da obara ruske rakete nad Ukrajinom
Foto: KAY NIETFELD / AFP / Profimedia

STRAH OD ODMAZDE! Nemački ministar: Zapad ne planira da obara ruske rakete nad Ukrajinom

Planeta -

Nemačka i druge zemlje ne razmatraju ozbiljno mogućnost da obaraju ruske rakete i dronove iznad teritorije Ukrajine, pošto bi to značilo direktno uključivanje u sukob, izjavio je ministar odbrane Nemačke Boris Pistorijus.

On je prokomentarisao ideju Volodimira Zelenskog, koji je nedavno rekao da bi zapadne zemlje mogle da obaraju ruske rakete iznad Ukrajine sa teritorije susednih država.

„To je veoma osetljiv zahtev. To bi bio oblik direktnog učešća u ratu. Rekao bih, hajde da razgovaramo o tome, ali sada nije vreme i nemamo mogućnost da to ozbiljno razmatramo – bar kada je reč o Nemačkoj, ali koliko znam, tako je i sa drugim zemljama“, rekao je Pistorijus.

Prethodno je „Frankfurter algemajne cajtung“ pisao da je nekoliko nemačkih parlamentaraca podržalo ideju da se zapadnim PVO sistemima sa teritorije zemalja NATO uništavaju ruske rakete iznad teritorije Ukrajine.

Kurir.rs/RIA Novosti/Preneo: P. P.

Bonus video:

02:03

RUSIJA JE U STRAHU OD STRANE INTERVENCIJE Analitičar: Ne mogu da obore ni dronove, a tek rakete koje polete sa svih strana sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track