UBIO ČOVEKA, PA POTPUNO NESTAO: Pravio se GLUVONEM 20 GODINA, a kada ga je policija privela, izustio je SAMO OVO (VIDEO)
Foto: Printscreen

UBIO ČOVEKA, PA POTPUNO NESTAO: Pravio se GLUVONEM 20 GODINA, a kada ga je policija privela, izustio je SAMO OVO (VIDEO)

Planeta -

Krajem maja 2004, čovek po imenu Sjao žestoko se posvađao s komšijom u kineskom selu Oumio Dadžing. U jednom trenutku, navodno, dohvatio je lopatu i udario ga po glavi.

Udarac je bio dovoljno jak da usmrti nesrećnog komšiju, a Sjao je iste večeri pokupio stvari, napustio ženu i 11-godišnje dete. Nije želeo da završi u zatvoru, ili dobije smrtnu kaznu.

Sjao je nestao bez traga, a zapravo je stigao u pokrajinu Fuđen na jugoistoku zemlje.

U zabačenom planinskom kraju bavio se skupljanjem sekundarnih sirovina, a pravio se gluvonem i sa ljudima komunicirao pomoću znakova.

Godine su prolazile, ali policija nije odustala od potrage za osumnjičenim ubicom. S druge strane, Sjao je bio pažljiv i nikada nije kontaktirao porodicu. Perfektno je glumio osobu s invaliditetom, i tako 20 godina.

Prošlog meseca, policija je privela gluvonemog čoveka u okrugu Anksi, pošto se potukao s lokalnim meštanima. Ubrzo je pušten, ali su njegove fotografije završile u nacionalnoj bazi

Tada je neko shvatio da skupljač sekundarnih sirovina podseća na osumjičenog ubicu iz sela Oumio Dadžing. Otvorena je nova istraga i Sjao je završio u stanici.

Kada su ga pronašli, čuvari reda su postavili direktno pitanje “da li dolazi iz pokrajine Šensi”, a on je samo izustio “da”.

Kasnije je ispričao da se suzdržavao od govora dve decenije i osećao da će poludeti.

“Kada sam otišao, sin je imao 11 godina. Posle ovog vremena, pitam se kako je moja porodica”, kazao je.

Sjao je pokazao policajcima gde je napao komšiju kobne večeri. Očekuje ga zatvoska kazna.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track