IZGLADNJIVALI SINA DO SMRTI, SA DRUGOM DECOM NARUČIVALI HRANU I SLAVILI Jeziv slučaj šokirao zemlju: Dete (3) umrlo u krevetu
Foto: Shutterstock

IZGLADNJIVALI SINA DO SMRTI, SA DRUGOM DECOM NARUČIVALI HRANU I SLAVILI Jeziv slučaj šokirao zemlju: Dete (3) umrlo u krevetu

Planeta -

Slučaj Elijasa - trogodišnjeg dečaka iz šestočlane porodice koji je umro od gladi - nastavlja da šokira celu zemlju. Kako se navodi, prošlog ponedeljka, je čovek, inače profesionalni vozač u srednjim 20-im godinama i otac četvoro dece, oko podneva nazvao broj za hitne slučajeve: njegov sinčić Elias ležao je mrtav u svom krevetu.

Pretvarao se da je očajan i neupućen, iako je obdukcija prema kancelariji javnog tužioca pokazala da je dečak morao da umre dan ranije, u nedelju, dok su njegovi roditelji, kako se priča u Ebsu, bili na viteškom festivalu u Kufštajnu.

Osim toga, prema nezvaničnim informacijama, često su uveče naručivali brzu hranu i slavili rođendan svoje najstarije ćerke (6) u Mekdonaldsu u petak sa prijateljima i braćom i sestrama, samo bez Elijasa.

Nakon što je utvrđeno da je dete mrtvo, otac i majka su zavšili iza rešetaka.

Odgovornost je do sada preuzela samo Elijasova majka koja je na teško razumljiv način izjavila da je „dete bilo bolesno poslednjih nedelja i da nije imalo apetit”. Poseta lekaru je bila planirana u bliskoj budućnosti.

Dečakova baka govorila je za list Bild i priznala da je njen unuk često bio sa njom: „Bio je bolestan“, rekla je. "Ali šta sam mogla da uradim? Roditelji su odrasli." .

Preostalo troje dece ovog para (devojčice od jedne, tri i šest godina) stavljeno je na čuvanje službi za zaštitu dece i omladine.

Ono što nisu samo komšije u stambenoj zgradi u Ebsu primetile i primećuju jeste da svih pet članova porodice nemaju znakove nedostatka hrane, a kaže se da je majka slične uhranjenosti kao i muškarac.

Nasuprot tome, neverovatno šokantno deluju reči javnog tužilaštva.

- Prema do sada sprovedenim istragama, postoji sumnja da u periodu od najmanje nekoliko nedelja niste obezbedili trogodišnjem dečaku adekvatnu hranu i tečnost i da se javi lekaru uprkos očiglednom pogoršanju njegovog zdravlja i očiglednom gubitku težine, tako da je dete umrlo usled teške neuhranjenosti - navodi se.

Kurir.rs/Oe.24

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track