DŽIHADISTI UZELI TAOCE U RUSKOM ZATVORU! Pristalica Islamske države DRŽI NOŽ u ruci, uplašeni čuvari sa lisicama na rukama (VIDEO)
Foto: screenshot

SPECIJALCI HITNO POSLATI U ROSTOV

DŽIHADISTI UZELI TAOCE U RUSKOM ZATVORU! Pristalica Islamske države DRŽI NOŽ u ruci, uplašeni čuvari sa lisicama na rukama (VIDEO)

Planeta -

Zatvorenici u ruskom gradu Rostovu na jugu zemlje uzeli su dvojicu čuvara zatvora kao taoce, zbog čega su pripadnici specijalnih jedinica hitno upućeni tamo.

Vest je objavio Rojters, pozivajući se na Federalnu zatvorsku službu Rusije, prenosi Tajms of Indija.

1 / 7 Foto: screenshot

Navodi se da su petorica zatvorenika, koji su uzeli taoce, saopštili da su pristalice Islamske države i zatražili automobil i bezbedan izlaz iz zatvora.

Ruska agencija RIA Novosti je javila, citirajući neidentifikovane izvore, da su zatvorenici u čijim rukama se nalaze taoci, optuženi za terorizam.

RT je objavio, pozivajući se na lokalne zvaničnike, da se sve desilo u pritvorskom centru i da su pregovori s otmičarima u toku.

Navodi se da je ruska Federalna zatvorska služba saopštila da su dvojica čuvara koji su uzeti za taoce radili u kaznenom inspektoratu lokalnog zatvora.

U saopštenju je navedeno da taj zatvor "radi normalno i da je situacija pod kontrolom", a da agenti na mestu otmice rade na smirivanju situacije.

(Kurir.rs/Reuters/RIA Novosti/Times of India/RT/Preveo i priredio: N. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track