"POSTALI SMO TAOCI VEČITOG RATA" Zalužni reagovao nakon mirovne ponude ruskog predsednika NEVIĐEN ŠOK U UKRAJINI (FOTO)
Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

kritika

"POSTALI SMO TAOCI VEČITOG RATA" Zalužni reagovao nakon mirovne ponude ruskog predsednika NEVIĐEN ŠOK U UKRAJINI (FOTO)

Planeta -

Valerij Zalužni, bivši glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, javno je podržao blogera koji je žestoko kritikovao ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog!

Zalužni je na Fejsbuku lajkovao objavu blogera Miroslava Oleškog koji je prokomentarisao mirovnu ponudu ruskog lidera Vladimira Putina i naglasio da su uslovi koje je predložio posledica politike Zelenskog i da ispunjavanje tih uslova garantuje kraj njegove moći.

- Postali smo taoci večnog rata - napisao je Oleško na šta je Zalužni reagovao lajkom.

Miroslav Oleško
foto: Facebook printscreen

Objava je u međuvremenu izbrisana sa Fejsbuka dok je bloger naknadno objasnio da je blokirana zbog pritužbi.

Putin je u petak, podsetimo, izneo nove mirovne predloge za rešavanje sukoba u Ukrajini tražeći da se Kijev odrekne četiri regiona i ulaska u NATO u zamenu za momentalni prekid vatre. Ukrajinska strana je odmah odbila inicijativu.

Zelenski je inače početkom februara imenovao Aleksandra Sirskog za glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine umesto Zalužnog. Mnogi ukrajinski i zapadni mediji pisali su pre toga o mogućem sukobu između Zelenskog i Zalužnog.

Vašington post je naveo da bi Zalužni mogao da predstavlja pretnju za Zelenskog ako odluči da započne političku karijeru. Zelenski je bivšeg glavnokomandujućeg imenovao za ambasadora u Velikoj Britaniji.

(Kurir.rs/RIA/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

03:13

EVO KADA SE OČEKUJE PRIMIRJE U UKRAJINI! Đukić o šokantnoj izjavi američkog novinara: Neće biti rata TREĆEG SVETSKOG RATA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track