Specijalna jedinica izraelske policije za borbu protiv terorizma Jamam objavila je dramatičan snimak spasavanja otete Noe Argamani iz zatočeništva Hamasa!

Na snimku se vidi kako izraelske specijalne snage provaljuju u kompleks i traže devojku koja je oteta sa muzičkog festivala 7. oktobra na granici sa Pojasom Gaze prošle godine.

- Noa, sve je u redu, vodimo te kući, bezbedna si sa nama - govori jedan specijalac.

Izraelske trupe spasile su prošle nedelje Nou i još tri taoca posle 245 dana zatočeništva u opkoljenom Pojasu Gaze u najvećoj i najuspešnijoj operaciji od početka rata.

Na snimku se vidi kako se izraelske trupe kreću kroz kući tražeći devojku i kako jedan specijalac potom nosi Nou na leđima do vozila. Devojka je zatim vojnim helikopterom izvučena iz Pojasa Gaze i prebačena u bolnicuu Ramat Ganu u Izraelu.

Noa Argamani je izraelska državljanka kineskog porekla i postala je poznata širom sveta nakon što se pojavio snimak kako je militanti vode sa muzičkog festivala.

- Nemojte da me ubijete - čuje se kako govori na snimku dok je militanti voze na motociklu.

Mediji navode da je Noa oslobođena na rođendan svog oca.

Izrael je nedavno objavio da je trećina preostalih talaca poginula.

Vlada je objavila da je u Hamasovim rukama još 120 ljudi od kojih je 43 proglašeno mrtvima na temelju raznih izvora informacija.

Bonus video:

Kurir televizija "TAOCI SE NEĆE VRATITI JER BI TIME NESTAO IZGOVOR ZA JAVNOST" Jusufspahić nema dilemu: Netanjahuu je to potrebno da sprovede plan!