HAMAS OBJAVIO NOVI SNIMAK TALACA: Postavili bolesnu pitalicu, a onda pustili JEZIVI VIDEO devojke otete na festivalu
Foto: X/MarioNawfal

šokantno

HAMAS OBJAVIO NOVI SNIMAK TALACA: Postavili bolesnu pitalicu, a onda pustili JEZIVI VIDEO devojke otete na festivalu

Planeta -

Hamas je objavio novi snimak na kome oteta Noa Argamani (26) tvrdi da su dva njena zarobljena druga navodno ubijena u napadima IDF-a.

Militanti su prethodno, podsetimo, objavili kratak snimak u kome su najavili da će danas otkriti da li su Argamani i još dva taoca, Josi Šarabi (53) i Itaj Svirski (38), živi ili mrtvi.

- Šta mislite - upitali su gledaoce.

Hamas je ponudio i tri opcije za odgovor. Prva opcija je da su svo troje mrtvi, druga da su neki mrtvi, a neki živi i treći da su svo troje živi.

Na snimku, koji je objavljen u ponedeljak kasno popodne, međutim, vidi se samo Argamani kako tvrdi da su druga dva zarobljenika ubijena u napadima izraelske vojsku.

U nedelju se navršilo 100 dana od invazije Hamasa na južni Izrael.

Više od 1.100 Izraelaca, uglavnom civila, ubijeno je u masakrima u kibucima i na muzičkom festivalu Nova u blizini Reima. Argamani je bila među mladima koji su uživali na festivalu u pustinji kad su naoružani ljudi probili to mesto i otvorili vatru.

Noa je očajnički poslala poruku svojoj prijateljici u 8.10 ujutru da je na parkingu i da ne može da izađe. To je bio poslednji put da su Noini prijatelji i porodica čuli za nju pre nego što su se na internetu pojavili snimci kako moli za život dok je vode u Pojas Gaze na zadnjem delu motora.

Čak 240 talaca je uzeto 7. oktobra da bi se koristili kao poluga u razmeni zatvorenika sa Izraelom.

(Kurir.rs/Dejli mejl/preneo Z.Ko)

Bonus video:

01:59

HAMAS NE MARI ZA CIVILE, ISKORIŠĆAVA USTANOVE Sagovornici Usijanja analiziraju: Postoje dve teze koje su koren ovog sukoba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track