Najnovije vesti

Grčki funkcioner se obesio zbog istrage o korupciji

Samoubistvo

Grčki funkcioner se obesio zbog istrage o korupciji

Planeta
Leoniudas Canis, advokat po zanimanju, koji je pre deset godina bio zamenik ministra unutrašnjih poslova, pronađen mrtav u svom domu u gradu Volosu

ATINA - Bivši grčki zamenik ministra unutrašnjih poslova, Leonidas Canis (57), pronađen je danas obešen, nakon što se njegovo ime pojavilo na listi političara koji su pod istragom zbog moguće utaje poreza, pišu grčki mediji. Canis, advokat po zanimanju, koji je pre deset godina bio zamenik ministra unutrašnjih poslova, pronađen je mrtav u svom domu u gradu Volosu u centralnoj Grčkoj, prenela je agencija AFP.

Grčki ministar finansija Janis Sturnaras je prošlog meseca izjavio da vlasti istražuju više od 30 slučajeva u vezi sa imovinom i poreskim obavezama političara, skupštinskih odbora i drugih radnika javnog sektora. Cilj istrage je da "otkrije korupciju i izbori se sa njom... na svim nivoima vlasti", rekao je ministar.

Šef grčkog parlamenta Evangelos Meimarakis privremeno je stupio sa funkcije prošlog meseca, nakon navoda u grčkim novinama da je on jedan od političara koji se sumnjiče za navodno pranje novca. Meimarakis se vratio na dužnost danas, nakon što je saopšteno da nije povezan sa bilo kakvim malverzacijama.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...