Američki Jevrejin ubio radnika u letovalištu Ejlat

Oteo pušku

Američki Jevrejin ubio radnika u letovalištu Ejlat

Planeta -
Napadač, koji je nekada i sam tu radio, ukrao je pušku od pripadnika hotelskog obezbeđenja i ispalio brojne hice u hotelu Leonardo klub

JERUSALIM - Jedan mladi Amerikanac otvorio je danas vatru u izraelskom letovalištu Ejlat na Crvenom moru i ubio jednu osobu, pre nego što je policija njega ubila, rekao je portparol policije Miki Rozenfeld.

On je naveo da je napadač ukrao pušku od pripadnika hotelskog obezbeđenja i ispalio "brojne hice" u hotelu Leonardo klub. Portparolka opštine Ejlat, Dana Zinati rekla je za izraelski Kanal 2 da je napadač američki Jevrejin, u dvadesetim godinama, a u Izrael je došao u okviru programa kojim se američki Jevreji dovode u jevrejsku državu.

Izraelski mediji su preneli da je napadač svojevremeno radio u hotelu Leonardo klub, a da je osoba koju je ubio jedan pripadnik hotelskog osoblja sa kojim se posvađao. Policija nije mogla da potvrdi te napise medija.

Mediji su dodali da je hotel trenutno pun gostiju, zbog praznika Sukot, kada mnogi Izraelci idu na odmor. Ejlat je njihovo omiljeno letovalište.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja