Mediji: Zatvoreno jedno birčko mesto u Srebrenici

Mediji: Zatvoreno jedno birčko mesto u Srebrenici

Planeta -
Mediji u BiH javili su da je to biračko mesto zatvoreno i da je postupak glasanja obustavljen, nakon što su članovi biračkog odbora odbili da odobre izjašnjavanje osoba koje su imale lične karte izdate u Srbiji

SARAJEVO/BANJALUKA - Portparolka Centralne izborne komisije BiH Maksida Pirić nije mogla da potvrdi informaciju da je zbog pritiska na članove biračkog odbora zatvoreno biračko mesto u Domu kulture u Srebrenici.

Mediji u BiH javili su da je to biračko mesto zatvoreno i da je postupak glasanja obustavljen, nakon što su članovi biračkog odbora odbili da odobre izjašnjavanje osoba koje su imale lične karte izdate u Srbiji.

Kandidatkinja za načelnika opštine Srebrenice Vesna Kočović je, navodno, došla na biračko mesto u Domu kulture u Srebrenici i pokušala da izvrši pritisak na članove biračkog odbora kako bi se glasačima iz Srbije dozvolilo glasanje.

U Srebrenici, u kojoj živi između pet i šest hiljada stanovnika, u birački spisak je upisano čak 14.090 birača. Lokalne izbore u Srebrenici prati više desetina međunarodnih posmatrača.Ministar bezbednosti Sadik Ahmetović, koji je jutros glasao u Srebrenici, izjavio je da je uočen pojacan saobraćaj na graničnom prelazu između Srbije i BiH, ali da za sada to nije alarmantno.

Mediji su javili da su od jutarnjih sati u Srebrenici uočeni autobusi i automobili iz svih krajeva BiH, kojima su građani dovozeni na birališta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track