BiH: Niski udarci, Gavranovića proglasili mrtvim
Foto: Facebook

Lokalni izbori

BiH: Niski udarci, Gavranovića proglasili mrtvim

Planeta -
Iz protivničkog političkog štaba kandidata Dragana Čavića u banjalučke cvećare jutros rano su poslali aktiviste u crnini da kupe cveće za Slobodana Gavranovića, koji navodno više nije među živima, navode u Gavranoovićevoj pres službi

BANJALUKA - U Bosni i Hercegovini danas se održavaju peti lokalni izbori u postdejtonskoj BiH, na kojima građani biraju 135 načelnika opština i pet gradonačelnika. U Republici Srpskoj bira se 58 opštinskih skupština, pet Skupština gradova, u Federaciji BiH 78 opštinskih veća, a bira se i Skupština distrikta Brčko. Na izborima učestvuje 30.351 kandidat. Za lokalne izbore u BiH ukupno je upisano 3.144.296 birača, a izbori će koštati oko devet miliona maraka (oko 4,5 miliona evra).Kandidat SNSD za gradonačelnika Banjaluke Slobodan Gavranović glasao je u Osnovnoj školi "Georgi Stojkov Rakovski" u naselju Nova Varoš sa porodicom.

Međutim, u prljavoj kampanji na sam dan izbora protivkandidati za gradonačelnika Banjaluke nisu birali sredstva da ugroze izvesnu pobedu kandidata SNSD-a Slobodana Gavranovića, služeći se najprizemnijim, najmorbidnijim i najneljudskijim metodama, saopštili su iz Gavranovićevog pres tima.

Iz protivničkog političkog štaba u banjalučke cvećare jutros rano su poslali aktiviste u crnini da kupe cveće za Slobodana Gavranovića, koji navodno više nije među živima, piše u saopštenju.

Iz mesnih odbora SNSD-a tokom celog prepodneva stižu nam pozivi s pitanjem je li gospodin Gavranović živ i zdrav. Slobodan Gavranović je naravno živ, zdrav i dobro se oseća", navode iz Gavranovićeve pres službe.Slobodan Gavranović podneo je krivičnu prijavu policiji RS kako bi se tačno utvrdilo ko stoji iza ovoga nečasnog čina i preduzele adekvatne sankcije. Pres služba Slobodana Gavranovića podnela je prijavu Centralnoj izbornoj komisiji BiH.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track