BL: Policija traga za kupcima venca za Gavranovića
Foto: Facebook

Niski udarci

BL: Policija traga za kupcima venca za Gavranovića

Planeta -
Iz protivničkog političkog štaba kandidata Dragana Čavića u banjalučke cvećare jutros rano su poslali aktiviste u crnini da kupe cveće za Slobodana Gavranovića, koji navodno više nije među živima, tvrde u Gavranoovićevoj pres službi

BANJALUKA - Mladen Marić, načelnik CJB Banjaluka, izjavio je da policija traga za nepoznatim osobama koje su jutros u banjalučkim cvećarama kupovale vence za Slobodana Gavranovića, jednog od kandidata za gradonačelnika Banjaluke."Policija je na terenu i sprovodi istragu kako bi se utvrdio identitet ovih osoba. Policija CJB Banjaluka odmah je, nakon što je prijavljeno da je nekoliko osoba rano jutros u cvećarama kupovalo vence i cveće tvrdeći da je jedan od kandidata preminuo, izašli na teren i prikupljaju podatke", istakao je Marić.Rekao je da su prema dosadašnjim saznanjima policije, nepoznate osobe koje su se u cvećarama pojavile u crnini, tražile da se na vencima ispiše "Poslednji pozdrav", te da su prodavačima rekli da je kandidat preminuo, ali da će se to kriti do sutra.Marić je istakao da neke od cvećara u kojima su se pojavile osobe u crnini imaju video nadzor i da policija proverava snimke.

Slobodan Gavranović podneo je krivičnu prijavu policiji RS kako bi se tačno utvrdilo ko stoji iza ovoga nečasnog čina i preduzele adekvatne sankcije. Pres služba Slobodana Gavranovića podnela je prijavu Centralnoj izbornoj komisiji BiH.

"Zgorženi smo ovolikom dozom primitivizma i nekorektne političke borbe u kojoj kandidati ne biraju sredstva, služeći se najneljudskijim metodama da bi došli do vlasti. Kao i tokom cele kampanje, tako i ovog izbornog dana, Slobodan Gavranović i njegov štab neće se baviti drugima, neće se baviti podmetanjima i niskim udarcima. Mi znamo ko smo, znamo što smo, znamo zašto smo najbolji i znamo da pobeđujemo. Isto kao što znamo da onima koji se koriste prljavim igrama građani Banjaluke nikada neće dati svoje poverenje", navodi se u saopštenju.

Inače, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke Slobodan Gavranović važi za favorita na ovim izborima.

- Moja očekivanja su potpuno realna, a to je velika pobeda u Banjaluci. Očekujem još jednu pobedu, dobru pobedu, iako danas, u samom finišu kampanje, trpimo najniže i najprimitivnije udarce koji dolaze od ljudi koji su ušli u izborni proces. Banjalučka javnost već zna detalje što se danas događa u gradu, istakao je Gavranović nakon što je s porodicom glasao u Osnovnoj školi "Georgi Stojkov Rakovski" u naselju Nova Varoš.

Gavranović je naglasio da je veoma važno da svi građani ispune svoju dužnost i glasaju.

- Građani treba da odluče, fer i pošteno. Njihova volja biće moja svetinja. Znam da će Banjaluka svoj ??glas dati onim ljudima koji mogu pridoneti da se ovaj grad ubrzano razvija, a to je SNSD i Slobodan Gavranović, naglasio je kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke.

Podsetimo, u prljavoj kampanji na sam dan izbora protivkandidati za gradonačelnika Banjaluke nisu birali sredstva da ugroze izvesnu pobedu kandidata SNSD-a Slobodana Gavranovića, služeći se najprizemnijim, najmorbidnijim i najneljudskijim metodama, saopštili su iz Gavranovićevog pres tima.

Iz protivničkog političkog štaba kandidata Dragana Čavića u banjalučke cvećare jutros rano su poslali aktiviste u crnini da kupe cveće za Slobodana Gavranovića, koji navodno više nije među živima,stojiu saopštenju

"Neke od cvećara koje su imale videonadzor dostavile su nam snimke na kojima se jasno vide osobe koje dolaze da kupe vence i cveće i govore da je gospodin Gavranović preminuo, ali da će SNSD to kriti do sutra ujutro.

Iz mesnih odbora SNSD-a tokom celog prepodneva stižu nam pozivi s pitanjem je li gospodin Gavranović živ i zdrav. Slobodan Gavranović je naravno živ, zdrav i dobro se oseća", navode iz Gavranovićeve pres službe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track