Obama radi za Romnija
Foto: REUTERS

Posle debate predsedničkih kandidata

Obama radi za Romnija

Planeta -
Republikanca podržava 49 odsto Amerikanaca, dok Obama ima podršku 47 procenata. Pre TV debate aktuelni predsednik SAD imao je podršku 49, a Romni 47 odsto birača

VAŠINGTON - Greška.Američki predsednik Barak Obama pomogao je svom rivalu, republikancu Mitu Romniju, da pređe u vođstvo samo mesec dana pred predsedničke izbore u SAD. Naime, Obama je tokom prve TV debate u Denveru pre nekoliko dana bio toliko nesiguran i zbunjen da su rezultati predizbornih anketa sada na Romnijevoj strani.Republikanca podržava 49 odsto Amerikanaca, dok Obama ima podršku 47 procenata. Pre TV debate aktuelni predsednik SAD imao je podršku 49, a Romni 47 odsto birača.Prema mišljenju analitičara, Obama je u Denveru imao jedan od najgorih nastupa u svojoj karijeri, dok je Romni bio odlučan i nadmoćan u debati. Obami nije pomoglo ni to što je odmah nakon debate optužio Romnija da nije govorio istinu tokom njihovog sučeljavanja.Sledeća od ukupno tri debate pred izbore 6. novembra biće održana u Njujorku 16. oktobra.

Godišnjica sa zakašnjenjemPredsednik SAD Barak Obama i njegova supruga Mišel proslavili su 20 godina braka u subotu - tri dana kasnije, jer je Obama bio zauzet predsedničkom kampanjom. Par je proslavio godišnjicu u restoranu hotela „For sizons“ u Vašingtonu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track