Romni na Guglu potpuno pogrešan

Romni na Guglu potpuno pogrešan

Planeta -
ABC njus navodi da je teško i pomisliti da Gugl ima nešto protiv Romnija i da se na neki način uključuje u američku predsedničku kampanju, mada je teško objasniti kako, kao rezultati pretrage s unosom reči "potpuno pogrešan", preplave korisnika fotografije Romnija

VAŠINGTON - Pretraživač Gugl (Google) ne meša se u politiku, jer to nije dobro za poslovanje i demantuju insinuacije da se upliće u predsedničku kampanju u SAD, iako se na pretraživaču pojavljuje serija fotografija republikanca Mita Romnija sa unosom upita (ključnih reči) "potpuno pogrešan".

Od prošlonedeljne prve predsedničke debate, ukoliko u pretragu fotografija na Guglu unesete upit "completely wrong" (potpuno pogrešan) pojaviće se serija fotografija Romnija. Portparol Gugla izjavio je za Ej-Bi-Si njus (ABC News) da njihov pretraživač izbacuje "prirodni rezultat pretrage".Fotografije koje se pojavljuju povezane su sa njegovim intervjuima u kojima su te reči pomenute, a prvi put u intervjua za Foks njuz (Fox News) kada je Romni priznao da je njegovih "47 odsto komentara bilo potpuno pogrešno".

"Jasno je da u kampanji ima na stotine, ako ne i na hiljade govora, pitanja i odgovora i tu i tamo ćete reći nešto što ne ispadne dobro. U ovom slučaju, kažem nešto što je jednostavno, potpuno pogrešno", izjavio je Romni za Foks njus.

ABC njus navodi da je teško i pomisliti da Gugl ima nešto protiv Romnija i da se na neki način uključuje u američku predsedničku kampanju, mada je teško objasniti kako, kao rezultati pretrage s unosom reči "potpuno pogrešan", preplave korisnika fotografije Romnija.

Naprotiv, ukoliko pokušate da unesete upit (ukucate ključne reči) "potpuno pravi" pretraživač će izbaciti nekoliko fotografija američkog predsedničkog para Obama.

Republikanski predsednički kandidat Romni preuzeo je vođstvo u anketama u odnosu na aktuelnog američkog predsednika i kandidata demokrata Baraka Obamu i sada vodi sa dva odsto prednosti, pokazuju najnoviji rezultati istraživanja javnog mnjenja u SAD.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track