Komšić osniva svoju stranku

BiH

Komšić osniva svoju stranku

Planeta -
Na pitanje zašto se nije pojavljivao u medijima od odlaska iz SDP-a, Komšić je rekao da nije želeo da se njegovo pojavljivanje koristi u predizborne svrhe za ili protiv nekoga

SARAJEVO - Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio je danas (FTV) da "radi na osnivanju svoje stranke". On je i izjavi za Federalnu televiziju najavio svoju kandidaturu za Opšte izbore 2014. godine u novoj stranci, nakon što je pre dva meseca odlučio da napusti Socijaldemokratsku partiju (SDP) BiH.

Na pitanje zašto se nije pojavljivao u medijima od odlaska iz SDP-a, Komšić je rekao da nije želeo da se njegovo pojavljivanje koristi u predizborne svrhe za ili protiv nekoga.

"Mislio sam da to ne bi bilo u redu. Sada kada su lokalni izbori prošli možemo bez problema pričati", rekao je Komšić. On je dodao da će i po završetku mandata u Predsedništvu BiH nastaviti svoju političku borbu za vrednosti u koje vjeruje. Takođe, rekao je da mu nije žao što je napustio SDP, a objasnio je da je glavni razlog bio po njegovom mišljenju pogrešan dogovor SDP-a i HDZ-a u vezi sa implementacijom presude u slučaju "Sejdić i Finci".

Dodao je da je imao osećaj da je u SDP-u "rado dočekan" njegov odlazak. Upitan da prokomentariše rezultate tek održanih lokalnih izbora u BiH u kojima je Stranka demokratske akcije (SDA) dobila najviše glasova u Federaciji BiH, Komšić je rekao da su građani glasali očekivano, te da ga je jedino iznenadio veliki pad SNSD-a u Republici Srpskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track