Putin: Likvidirano više od 300 terorista poslednjih meseci

Putin: Likvidirano više od 300 terorista poslednjih meseci

Planeta -
Predsednik Rusije na savetovanju o borbi protiv terorizma poručio da Rusija ima dovoljno snaga i sredstava da osigura maksimalnu bezbednost

MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas da je poslednjih nekoliko meseci likvidirano 313 terorista, od toga 43 vođe, a uhapšeno 479. Putin je na savetovanju o borbi protiv terorizma poručio da Rusija ima dovoljno snaga i sredstava da osigura maksimalnu bezbednost prilikom organizovanja međunarodnih političkih i sportskih manifestacija narednih godina.

Prema njegovim rečima, poslednjih godina usavršene su metode borbe protiv organizovanog kriminala i terorizma. Putin je istakao da su službe počele da rade daleko efikasnije, ali i da "svaki propust veoma skupo košta" i "zato je potrebno raditi bez pauze, odlučno, korak ispred, i tamo gde je potrebno drsko, ali ta drskost mora biti usmerena pre svega protiv bandita i terorista, kriminalaca, a veoma pažljivo se treba odnositi prema građanima koji poštuju zakon".

Ruski predsednik je podsetio da će se u zemlji narednih godina održati niz velikih manifestacija, političkih i sportskih: samiti G8 i G20, Olimpijada u Sočiju, Univerzijada u Kazanju, svetsko prvenstvo u fudbalu. Zato je "stvar časti organa reda i specijalnih struktura da učine sve da te manifestacije proteknu u normalnoj, radnoj, prazničnoj atmosferi, da ništa ne baci senku na njih", naveo je Putin i istakao da to nije lak zadatak, o čemu svedoče zbivanja u svetu. Savetovanju u rezidenciji u Novo-Ogarjovu prisustvovali su rukovodioci Federalne službe bezbednosti, ministarstava odbrane i unutrašnjih poslova, a uspostavljen je i videomost sa glavnim gradom Čečenije Groznim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track