OBRT: Stros-Kan traži odštetu

OBRT: Stros-Kan traži odštetu

Planeta -
Traži 80.000 evra od magazina VSD, koji je prvi objavio fotografije, a od magazina Kloser 50.000 evra

PARIZ - Advokati bivšeg direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominika Stros-Kana i žene koja je prozvana njegovom novom devojkom, tražili su danas odštetu na sudu od dva francuska magazina koja su objavili njihove zajedničke, "ukradene fotografije".

Magazini imenovani u tužbi, VSD i ""Closer"", objavili su fotografije Stros-Kana i Miriam Lofir kako se grle na zajedničkom letovanju. Advokat Stros-Kana, Ričard Malka, rekao je da traži 80.000 evra za odštetu od magazina VSD, koji je prvi objavio fotografije, a od magazina Kloser 50.000 evra, prenose svetske agencije. Fotografije objavljene u VSD-u prikazuju par na odmoru na Korzici i taj magazin tvrdi da je Stros-Kan sa novom devojkom.

Advokat Lofirove je rekao da traži po 100.000 evra od oba magazina. Stros-Kan je bio optužen prošle godine za silovanje sobarice, tužba je odbačena, ali je tada njegova karijera strmoglavo krenula na dole. Njegova supruga An Senkler, nedavno je potvrdila da su se ona i Stros-Kan rastali nakon dve decenije braka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track