Obračun sa Gadafijevim pristalicama, devet mrtvih

Bani Valid

Obračun sa Gadafijevim pristalicama, devet mrtvih

Planeta -
Većina povreda izazvana je lakim oružjem, što ukazuje na blisku borbu, a neki su povređeni šrapnelom, rekao jedan zvaničnik

TRIPOLI - U sukobima između provladinih snaga i boraca iz Bani Valida, bivšeg bastiona svrgnutog libijskog vođe Moamera el Gadafija, danas je ubijeno devet, a ranjeno više od 100 ljudi, saopštili su bolnički izvori."Bolnica je primila devet ubijenih i 122 ranjenih", rekao je neimenovani zvaničnik iz bolnice u Misrati, severoistočno od Bani Valida."Većina povreda izazvana je lakim oružjem, što ukazuje na blisku borbu, a neki su povređeni šrapnelom", dodao je isti zvaničnik.

Očevici navode da je glavna bolnica u Misrati bila krcata ranjenicima i da su novi neprekidno dovoženi kolima hitne pomoći sa poprišta borbe, preneo je AFP. Do sukoba je došlo pošto su provladine snage ušle u centar Bani Valida kako bi isterale kriminalce i okorele pristalice bivšeg režima koji su tu pronašli utočište, izjavio je portparol načelnika generalštaba pukovnik Ali al-Šeiki.

Do nasilja je došlo tačno godinu dana pošto je Gadafi zarobljen i ubijen u svom rodnom gradu Sirtu, poslednjem koji je pao u ruke pobunjenika koji su, uz podršku NATO-a, 2011. srušili njegov režim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja