Uhapšen Musa Ibrahim, Gadafijev sekretar

Tačno na Godišnjicu

Uhapšen Musa Ibrahim, Gadafijev sekretar

Planeta -
Musu Ibrahima uhapsili su vojnici libijske vlade u gradu Tarhuna

TRIPOLI - Libijska vlada saopštila je danas da je uhapšen nekadašnji pres sekretar ubijenog libijskog vođe Moamera el-Gadafija, Musa Ibrahim, prenele su agencije.

"Musu Ibrahima uhapsili su vojnici libijske vlade u gradu Tarhuna. Trenutno ga prevoze u Tripoli, gde će se početi sa njegovim ispitivanjem", saopštila je vlada, tačno na godišnjicu Gadafijevog ubistva.Ibrahim je tokom oružanog konflikta u Libiji prošle godine iznosio sva zvanična saopštenja tadašnje libijske vlasti, a zapadne novinske agencije ističu da je "urban" i da "tečno govori engleski", kao i da je držao redovne brifinge za novinare u luksuznom hotelu u Tripoliju.

Za njega se nije znalo gde se nalazi od pada Tripolija u avgustu 2011. godine, navodi Rojters. AP izveštava da je Ibrahim uhvaćen na punktu kod opsednutog grada Bani Valida, koji libijske snage opisuju kao poslednji bastion simpatizera Gadafijevog režima.

Rojters podseća da je do sada nekoliko puta javljano da je Ibrahim uhvaćen. Pre godinu dana, mediji su javili da je pri napadu snaga Prelaznog nacionalnog saveta Libije na rodni Gadafijev grad Sirt uhvaćen nekadašnji njegov portparol i jedan od sinova, mada to nije bilo potvrđeno.

Pre godinu dana konvoj u kom je Gadafi pokušavao da izađe iz opkoljenog Sirta napala je avijacija NATO-a, a pripadnici snaga Prelaznog saveta pronašli su ranjenog bivše lidera Libije koji je pokušao da se sakrije.Po nekim informacijama, Gadafi i njegov sin Muatasim su mučeni a potom i ubijeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track