Hrvatski ministar policije živi u stanu tajkuna
Foto: Vikipedija

Stambeno pitanje

Hrvatski ministar policije živi u stanu tajkuna

Planeta -
Stan mi je bio dobar, odgovarao mi je i zato se nisam preselio, kaže Ranko Ostojić dodajuči da mu premijer Milanović nije prigovorio zbog toga

ZAGREB - Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić potvrdio je pisanje Večernjeg lista da živi u stanu čiji je vlasnik medijski tajkun Ninoslav Pavić, odnosno njegova firma "Com.com", koja se pominje u aferi zaduživanja i propasti tekstilne fabrike Kamensko u Zagrebu.

Ostojić je bio i član uprave Slobodne Dalmacije, jednog od listova čiji je Pavić vlasnik, pa mu je na današnjoj konferenciji za medije postavljeno pitanje da li je čudno da je ostao u tom stanu i nakon što je postao ministar."Stan mi je bio dobar, odgovarao mi je i zato se nisam preselio", rekao je i dodao da mu premijer Zoran Milanović nije prigovorio zbog toga.

Ministar je dodao i da smatra da nije sporno što je Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) sklopila ugovor s tom kompanijom.

"Četiri puta ove godine tražio sam da se reši moje stambeno pitanje, a zadnji zahtev poslat je 19. oktobra", rekao je Ostojić.

On kaže da je tražio da AUDIO nađe stan adekvatan za njega i njegovu familiju ili mu omogući drugi za mesečnu najamninu od 2.500 kuna (331,12 evra), što nije previše za stan u Zagrebu od 45 kvadrata.

Ostojić je potvrdio i da je pojačana policijska zaštita njega i porodice, nakon što je Večernji list na naslovnoj strani objavio sliku njegove dece.

"Menjaju se vremena, a mafija uvek traži načine da udari na nekog", rekao je.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track