Vođa Al Kaide pozvao muslimane da otimaju zapadnjake

Ajman al-Zavahri

Vođa Al Kaide pozvao muslimane da otimaju zapadnjake

Planeta -
Zavahri je pozvao da se kidnapuju državljani zemalja koje se bore protiv muslimana kako bi oslobodile svoje zarobljenike

DUBAI - Vođa Al Kaide Ajman al-Zavahri pozvao je danas muslimane da kidnapuju ljude sa Zapada, da se pridruže pobunu u Siriji i postaraju da se u Egiptu sprovede šerijat.

U filmu koji traje više od dva sata, a postavljen je na islamističke vebsajtove, Zavahri je pozvao da se kidnapuju "državljani zemalja koje se bore protiv muslimana kako bi oslobodile svoje zarobljenike" i s tim u vezi je pohvalno govorio o otmici jednog američkog humanitarnog radnika u Pakistanu prošle godine, javio je Rojters .Vođa Al Kaide optužio je međunarodnu zajednicu da je sirijskom predsedniku Bašaru al-Asadu dala "dozvolu za ubijanje" u okviru njegovih pokušaja da uguši narodnu pobunu.

"Pozivam sve muslimane, naročito u zemljama koje su u susedstvu Sirije, da ustanu i svim silama podrže našu braću u Siriji", kazao je Zavahri. On je, pored toga, kritikovao novu egipatsku vladu zbog korupcije, ističući da se u Egiptu vodi bitka između sekularne manjine i muslimana koji žele da uvedu šerijat i oslobode vladu od američkog uticaja, javila je agencija Frans pres. Zavahri, doktor po obrazovanju, poreklom je iz Egipta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track