JEZIVO: Pedofil radio kao animator dece

Nemac uhapšen u Austriji

JEZIVO: Pedofil radio kao animator dece

Planeta -
Jand Dikr S. ima tamnu prošlost i optužen je za zlostavljanje sedmogodišnje devojčice, zbog čega je osuđen na dve i po godine zatvora, ali je pobegao pre nego što je trebalo da sejavi na izdržavanje kazne

BEČ - Austrijska policija uhapsila je nemačkog državljanina, za kojim je raspisan međunarodni nalog za hapšenje, zbog seksualnog zlostavljanja sedmogodišnje devojčice.

Nemac Jand Dikr S. je uhapšen u banji Bad Valtersdorf, gde je radio kao animator za decu.

"Međunarodno traženi muškarac bio je začuđen hapšenjem i nije se opirao", saopštio je portparol policije Mario Hejl.

Da bi se zaposlio u austrijskoj banji, Nemac, koji je koristio svoje pravo ime, "podmladio" se deset godina i podneo više preporuka. Prema tim preporukama, on je radio više od pet godina animaciju. Hejl je istakao da nema informacija da je uhapšeni u Austriji počinio krivična dela, a i uprava hotela okrakterisala ga je kao jednog od boljih radnika.

Međutim, Jand Dikr S. ima tamnu prošlost i optužen je za zlostavljanje sedmogodišnje devojčice, zbog čega je osuđen na dve i po godine zatvora, ali je pobegao pre nego što je trebalo da sejavi na izdržavanje kazne.Najpre je pobegao u Španiju, zatim u Austriju, Italiju i ponovo se vratio u Austriju, gde je na kraju uhapšen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track