Lažni policajac ubio dvojicu britanskih vojnika
Foto: KURIR

Atentat u Avganistanu

Lažni policajac ubio dvojicu britanskih vojnika

Planeta -
U saopštenju je samo navedeno da je napadač nosio policijsku uniformu, čime je ostavljena otvorena i mogućnost da je u pitanju ekstremista koji se preobukao u policajca.

KABUL - Muškarac obučen u avganistansku policijsku uniformu ubio je iz vatrenog oružja dvojicu britanskih vojnika na jednom kontrolnom punktu na jugu Avganistana, saopštili su međunarodni policijski zvaničnici u toj zemlji.

U saopštenju je samo navedeno da je napadač nosio policijsku uniformu, čime je ostavljena otvorena i mogućnost da je u pitanju ekstremista koji se preobukao u policajca. Britansko ministarstvo odbrane saopštilo je da se napad dogodio na kontrolnom punktu u okrugu Nari Saradž, u provinciji Helmand.

Najmanje 53 pripadnika međunarodne koalicije koju predvodi NATO ubijeni su u napadima koje su izveli avganistanski vojnici ili policajci, a jedan broj napada se još istražuje, saopštile su međunarodne snage. Porast broja napada čiji su počinioci pripadnici avganistanskih snaga bezbednosti, preti da uzdrma partnerstvo međunarodnih snaga i avganistanskih jedinica koje obučavaju kako bi preuzele odgovornost za bezbednost zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track