OČAJNI: Njujorčani tumaraju ulicama tražeći internet

Bez struje

OČAJNI: Njujorčani tumaraju ulicama tražeći internet

Planeta -
Delovi grada gde ima struje i gde je moguće priključiti uređaje puni su ljudi. Sede na mokrim pločnicima zadubljeni u laptopove, tablete i pametne telefone

NJUJORK - Panika.Posle uragana Sendi, koji je poharao istočnu obalu Sjedinjenih Američkih Država, mnogi su i dalje su bez električne energije, a građani su u očajničkoj potrazi za vajlesom (wirelessom) i mestom gde bi mogli da napune baterije u svojim pametnim telefonima i laptopovima.

Moderna tehnologija promenila je svet, ljudi se danas osećaju bespomoćno ukoliko ne mogu da pristupe internetu, zato i ne čudi što hiljade stanovnika Njujorka pešače i po nekoliko kilometara samo da bi negde pronašli wi-fi ili slobodnu utičnicu da napune baterije svojih električnih uređaja.

Delovi grada gde ima struje i gde je moguće priključiti uređaje puni su ljudi. Sede na mokrim pločnicima zadubljeni u laptopove, tablete i pametne telefone. Ispred Starbucksa su najveće kolone ljudi. Radnje su zatvorene, ali pristup wi-fiju je moguć.

Gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg istakao je da će biti potrebno još nekoliko dana kako bi se uspostavila normalno napajanje električnom energijom blizu 337.000 domaćinstava na Menhetnu i u Bruklinu.

Danas bi trebalo da počnu da rade neke poslovnice, vladine zgrade i škole i njujorška berza... Aerodrom je već otvoren, dok podzemna železnica, kao i većina mostova u Njujorku ostaju zatvoreni.Šteta prouzrokovana olujom Sendi procenjena je na 30-40 milijardi dolara.

Pljačke posle Sendija

Pljačke i nasilje u Bruklinu posle udara "Sendi". Opljačkane prodavnice i apoteke, Bruklin već u sumrak postaje opasno mesto za život. Policija se ranije evakuisala iz tog dela grada, pa su delovi Bruklina postali poprište ozbiljnih tuča. piše Hafington post.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track