Najnovije vesti

OČAJNI: Njujorčani tumaraju ulicama tražeći internet

Bez struje

OČAJNI: Njujorčani tumaraju ulicama tražeći internet

Planeta
Delovi grada gde ima struje i gde je moguće priključiti uređaje puni su ljudi. Sede na mokrim pločnicima zadubljeni u laptopove, tablete i pametne telefone

NJUJORK - Panika.Posle uragana Sendi, koji je poharao istočnu obalu Sjedinjenih Američkih Država, mnogi su i dalje su bez električne energije, a građani su u očajničkoj potrazi za vajlesom (wirelessom) i mestom gde bi mogli da napune baterije u svojim pametnim telefonima i laptopovima.

Moderna tehnologija promenila je svet, ljudi se danas osećaju bespomoćno ukoliko ne mogu da pristupe internetu, zato i ne čudi što hiljade stanovnika Njujorka pešače i po nekoliko kilometara samo da bi negde pronašli wi-fi ili slobodnu utičnicu da napune baterije svojih električnih uređaja.

Delovi grada gde ima struje i gde je moguće priključiti uređaje puni su ljudi. Sede na mokrim pločnicima zadubljeni u laptopove, tablete i pametne telefone. Ispred Starbucksa su najveće kolone ljudi. Radnje su zatvorene, ali pristup wi-fiju je moguć.

Gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg istakao je da će biti potrebno još nekoliko dana kako bi se uspostavila normalno napajanje električnom energijom blizu 337.000 domaćinstava na Menhetnu i u Bruklinu.

Danas bi trebalo da počnu da rade neke poslovnice, vladine zgrade i škole i njujorška berza... Aerodrom je već otvoren, dok podzemna železnica, kao i većina mostova u Njujorku ostaju zatvoreni.Šteta prouzrokovana olujom Sendi procenjena je na 30-40 milijardi dolara.

Pljačke posle Sendija

Pljačke i nasilje u Bruklinu posle udara "Sendi". Opljačkane prodavnice i apoteke, Bruklin već u sumrak postaje opasno mesto za život. Policija se ranije evakuisala iz tog dela grada, pa su delovi Bruklina postali poprište ozbiljnih tuča. piše Hafington post. 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...