Sendi uzela 76 života
Foto: Reuters

Superoluja

Sendi uzela 76 života

Planeta -
Petnaest tela pronađeno je na Steten ajlendu čiju je jugoistočnu stranu oluja pogodila svom silinom

NJUJORK - Superoluja "Sendi", koja je protutnjala istočnom obalom SAD, odnela je najmanje 76 života, saopštili su zvaničnici najnovije podatke.

Povećanju broja stradalih doprineo je porast žrtava u Njujorku. Petnaest tela pronađeno je na Steten ajlendu čiju je jugoistočnu stranu oluja pogodila svom silinom, prenosi Rojters.

Grad Njujork i severoistok SAD danas se polako vraćaju u normalu posle oluje "Sendi", koja je u ponedeljak pogodila obalu sa vetrovima brzine 130 kilometara na čas kao retka hibridna superoluja, koja je nastala spajanjem sa drugim olujnim sistemom.

To je bila najveća oluja koja je pogodila jednu oblast SAD u poslednjih nekoliko generacija. Ona je pre toga u formi uragana usmrtila 69 ljudi na Karibima.

"Sendi" će verovatno biti jedna od najskupljih oluja u američkoj istoriji. Jedna kompanija za procenu štete od katastrofa objavila je da je "Sendi" napravila štetu koja bi mogla iznositi 15 milijardi dolara.U Njujorku metro delimično ponovo radi

Podzemna železnica u Njujorku danas će posle tri dana prekida delimično ponovo početi da radi, izjavio je direktor gradskog prevoza u tom gradu Džozef Lota. Saobraćaj će biti uspostavljen na 14 od ukupno 23 linije metroa u Njujorku, koje dnevno koristi 5,2 miliona ljudi. Linije koje idu u niže delove Menhetna danas neće biti ponovo uspostavljene, pošto je taj deo grada u dalje blokiran. Po odluci guvernera države Njujork, Endrjua Kuoma, Njujorčani će zauzvrat moći da do petka metro koriste besplatno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track