Umrla u mukama: Ubili ćerku kiselinom, stala sa mladićem?!
Foto: Reuters

Imala samo 15 godina

Umrla u mukama: Ubili ćerku kiselinom, stala sa mladićem?!

Planeta -
Otac ju je pretukao i zatim prolio preko nje kiselinu uz pomoć supruge. Devojčica je doživela izuzetno teške opekotine, ali roditelji je nisu odveli u bolnicu sve do sledećeg jutra

ISLAMABAD - Otac i majka ubili su 15-godišnju ćerku tako što su je polili kiselinom, pošto su je videli kako razgovara sa mladićem, saopštila je danas policija u pakistanskom delu Kašmira.

Lokalni šef policije Tahir Ajub, rekao je AFP da je otac, Mohamad Zafar, sumnjao u svoju kćerku Anvu Ša i da se razbesneo kada je u ponedeljak video ispred kuće sa jednim momkom.

"Zafar ju je pretukao i zatim prolio preko nje kiselinu uz pomoć svoje supruge. ćerka je tad doživela izuzetno teške opekotine, ali roditelji je nisu odveli u bolnicu sve do sledećeg jutra. Izdahnula je u sredu", kazao je šef policije.

Mohamar Džahangir, lekar u državnoj bolnici Kotli, potvrdio je njenu smrt naglasivši da je dovedena u bolnicu u "veoma kritičnom stanju" sa skoro 70 odsto opekotina.Njena starija sestra, inače udata, pozvala je policiju i zatražila da istraže taj slučaj.

"Roditelji su priznali zločin rekavši da su sumnjali da njihova kćerka ima nezakonite odnose sa jednim mladićem", dodao je lokalni šef policije i protiv njih je podignuta optužnica za ubistvo.

Pakistan je izuzetno konzervativna zemlja, podseća AFP, gde žene, posebno u siromašnim seoskim sredinama, imaju veoma mala prava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track