Preminuo trogodišnjak rođen bez mozga

Ovo je bio čudesan život, rekli doktori

Preminuo trogodišnjak rođen bez mozga

Planeta -
Nikolas Kouk patio od veoma teškog stanja poznatog kao anencefalija, poremećaj u razvoju mozga i lobanje.

VAŠINGTON - Trogodišnji dečak iz Kolorada, rođen bez mozga, preminuo je pošto je proživeo, prema rečima doktora, "čudesni život". Nikolas Kouk patio je od veoma teškog stanja poznatog kao anencefalija, poremećaj u razvoju mozga i lobanje.

Dek većina dece rođene s ovim poremećajem umre neposredno posle rođenja, Nikolas je živeo tri godine, bez lekova osim onih protiv bolova, bez priključivanja na aparate i, kako tvrdi njegova baka, pokazujući psihički i fizički razvoj, što nije karakteristika ovog stanja.

Nikolasova baka Šeri Kohut rekla je da je dečak celo jutro imao smetnje u disanju, a da je zatim i prestao da diše. Doktori su tri puta pokušali da ga ožive, a zatim su proglasili smrt, rekla je Nikolasova baka koja je bila s njim kada je preminuo.

Ona kaže i da je Nikolas poslednjih dana bio veseo, da je pokazivao osećanja i da je njegova porodica učinila sve da iz njegovog života izvuče maksimum, vodeći ga na kampovanja ili u Zoološki vrt. S anencefalijom se rodi jeno od 10.000 dece, a ona koja je imaju smatraju se nesposobnima da razmišljaju ili imaju emocije.

S obzirom da nije imao mozak, Nikolas nije mogao da govori, jede ili hoda. Ipak, njegova porodica misli da se Nikolas razvijao i fizički i mentalno, a njegova baka kaže: "On je naš heroj, jer nam je pokazao snagu... Naučio nas je kako je to biti porodica."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track