Nova Sendi zatvorila njujorške parkove i plaže
Foto: REUTERS

Novi udar

Nova Sendi zatvorila njujorške parkove i plaže

Planeta -
Gradski zvaničnici danas će pokušati da evakuišu stanovnike nižih oblasti koje bi, prema prognozi, oluja trebalo da pogodi

NJUJORK - Njujorški parkovi i plaže biće danas u podne zatvoreni na najmanje 24 sata, zbog novog olujnog sistema, koji se već nedelju dana približava ovoj oblasti, nedavno pogođenoj superolujom "Sendi", saopštio je gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg.

"Jednostavno nam ne treba takva situacija da moramo da šaljemo ljude u okean, da bi spasli nekog ko je bio nepromišljen", rekao je Blumberg.

On je dodao da će gradski zvaničnici danas pokušati da evakuišu stanovnike nižih oblasti koje bi, prema prognozi, oluja trebalo da pogodi, preneo je Rojters.

Gradonačelnik Njujorka rekao je i da današnja evakuacija stanovništva, u vreme najviše plime tokom kulminacije oluje, neće biti takvih razmera kao ona koju su gradske vlasti sprovele u delovima grada pre naleta oluje "Sendi" prošle nedelje.Američka aviokompanija "Junajtid erlajns" saopštila je da će obustaviti sve letove do i iz oblasti Njujorka, zbog novog olujnog sistema koji se približava regionu, nedavno pogođenom superolujom "Sendi".Ova odluka odnosi se na tri glavna aerodroma u Njujorku - JFK, La Gvardija i Njuvark u Nju Džersiju, rekao je portparol kompanije Čarls Hobart.

Hobart je za Frans pres dodao i da za sada ne može da kaže koliko će letova biti obustavljeno."Obustavićemo većinu letova do i iz oblasti Njujorka, od srede u ponoć do četvrtka u ponoć, zbog prognoze da stiže snežna oluja", objasnio je Hobart.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track