Danska opština oterala vidovnjake iz uprave

Duhovni savet

Danska opština oterala vidovnjake iz uprave

Planeta -
Danska opština prekinula je saradnju sa umetnicima pošto su angažovali vidovnjake u procesu donošenja odluka lokalne samouprave

KOPENHAGEN - Danska opština Ikast-Brande odlučila je, posle oštrih reakcija javnosti, da prekine saradnju sa umetničkom grupom koja je u proces donošenja odluka lokalne samouprave htela da uključi i tri vidovnjaka.

Radi se, zapravo, o projektu "Mentalno slobodna opština" za koji su angažovana dva lokalna umetnika koji su u okviru projekta, osim organizovanja jedne izložbe, formirali i "Duhovni savet" koji čine tri vidovnjaka.

Bilo je planirano da vidovnjaci prisustvuju sastancima sa građanima, radnicima opštine i lokalnim političarima, na kojima bi se razgovaralo o alternativnim putevima rešavanja zadataka socijalne brige i staranja, ali je ta ideja ipak odbačena.

Gradonačelnik Ikast-Brande Karsten Kismejer objasnio je da je opština angažovala umetničku grupu, ali su sa njom u paketu dobijeni i vidovnjaci, tako da je ta saradnja morala da bude prekinuta posle oštrih kritika u medijima i lokalnom parlamentu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track