Mrtav čovek pronađen u rezidenciji švedskog premijera
Foto: Reuters

Samoubistvo ili nesreća

Mrtav čovek pronađen u rezidenciji švedskog premijera

Planeta -
Predsednik švedske vlade Fredrik Rajnfelt živ je, nepovređen i bezbedan

STOKHOLM - Nepoznati čovek danas je pronađen mrtav u rezidenciji švedskog premijera Fredrika Rajnfelta u centru Stokholma.

Muškarac je ubijen hicima iz vatrenog oružja i zasad se ne zna da li je reč o samoubistvu ili nesreći. Nije poznato ni ko je muškarac, ali se zna da je kod sebe imao karticu obezbeđenja koja mu je omogućavala da se kreće rezidencijom.

Premijer i njegova porodica nisu povređeni, a portparol vlade je saopštio da se u trenutku kada se dogodio incident niko od njih nije nalazio u zgradi, javio je Rojters.

Švedski list Aftonbladet navodi, međutim, da se jedan od Rajnfeltovih sinova, ipak, nalazio u zgradi u to vreme i da je dao izjavu policiji kao svedok.

"Nema tragova zločina. Istražujemo da li je reč o samoubistvu ili nesreći na radnom mestu", rekla je portparokla policije Tove Hag za britansku agenciju.

Osoba koja je nastradala nije bila deo ličnog obezbeđenja švedskog premijera, ali je imala dozvolu da bude u zgradi, dok je drugi zvaničnik izjavio da je reč o pripadniku obezbeđenja koji je radio u rezidenciji.

Švedski premijer
Švedski premijer

Rezidencija švedskog premijera
Rezidencija švedskog premijera

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja