Izrael odgovorio na vatru iz Sirije

Izrael odgovorio na vatru iz Sirije

Planeta -
Ni pod kojim uslovima ne prihvatamo nikakvu pucnjavu na teritoriju države Izrael, ali ne nemaravamo da zapalimo područje, kazao je Joav Mordehaj

TEL AVIV - Izraelska artiljerija odgovorila je na vatru iz Sirije, usmerenu na svoje vojnike na Golanskoj visiji, koju kontroliše Izrael i možda usmrtila neke sirijske vojnike, saopštila je danas izraelska armija.

Na izraelskoj strani nije bilo izveštaja o žrtvama u pucnjavi koja se dogodila u subotu. To je treći slučaj ovog meseca da se nasilje iz građanskog rata u susednoj Siriji prelilo u Izrael. Izraelski vojni portparol, brigadni general Joav Mordeaj je precizirao da se na izraelske vojnike pucalo iz lakog oružja i da su arapski mediji izvestili da su sirijski vojnici ubijeni. On je za vojni radio takođe rekao da Izrael ne pokušsava da bude uvučen u sukobe između snaga sirijskog predsednika Bašara al Asada i pubunjenika.

"Ni pod kojim uslovima ne prihvatamo nikakvu pucnjavu na teritoriju države Izrael, ali ne nemaravamo da zapalimo područje", kazao je Mordehaj.

Izrael je inače osvojio strateški Golan u šestodnevnom ratu 1967. godine i kasnije ga anektirao, što međunarodna zajednica nikada nije priznala. Izraelski zvaničnici su se žalili Ujedinjenim nacijama zbog jučerašnjeg incidenta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track