Nevreme:  13 povređenih na jugu Portugala i Španije
Foto: Reuters

Nevreme: 13 povređenih na jugu Portugala i Španije

Planeta -
Poplavljene su neke kuće, garaže, lokali i podrumi, a bilo je problema i u saobraćajnoj mreži, na jednom autoputu je došlo do odrona, a poplavljen je i tunel Monte Dorado u gradu Malagi.

MADRID - Nevreme praćeno olujnom kišom i jakim vetrom pogodilo je priobalnu oblast Portugala Algarve, gde je povređeno 13 ljudi, i špansku provinciju Malaga, gde je proglašeno stanje pripravnosti zbog mogućnosti izbijanja poplava.

U Malagi je registrovano više od 300 incidenata zbog obilne kiše koja je juče pala, a najviše u istoimenom glavnom gradu provincije, mada je problema bilo i u drugim opštinama. Zbog nevremena su otkazane mnoge fudbalske utakmice i druga sportska takmičenja, javili su španski mediji.

Poplavljene su neke kuće, garaže, lokali i podrumi, a bilo je problema i u saobraćajnoj mreži, na jednom autoputu je došlo do odrona, a poplavljen je i tunel Monte Dorado u gradu Malagi.

Porast nivoa vode potoka i reka izazvao je poplave u oblastima Los Asperones i Paseo de Sanća, u Malagi, kao i u industrijskoj zoni La Uerta de Kasabermeha. Vetar i kiša rušili su grane, stabla, bilborde i druge predmete.

Tornado je pogodio portugalsku priobalnu oblast Algarve, gde je povređeno 13 ljudi. Snažan vetar i obilna kiša iznenadili su lokalno stanovništvo koje nije naviklo na takve vremenske uslove. Grad Lagoa i popularno turističko mesto Silveš bili su direkto pogođeni.

"Počela je da pada snažna kiša i duvao je jak vetar, zemlja je počela da se trese. Uhvatio sam se za prozor i staklo je ođednom počelo da puca u mojim rukama i tornado je ušao u moju kuću - sve je uništeno", ispričao je jedan stanovnik.

Nekoliko stotina ljudi je ostalo bez kuća, a neki od povređenih su izvučeni iz automobila koji su prethodno morali biti isečeni da bi spasioci mogli da dođu do ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track