Berluskoni: Hoću nazad u politiku!

Dosadno mu

Berluskoni: Hoću nazad u politiku!

Planeta -
Razmišlja da se kandiduje za parlamentarne izbore u martu 2013. godine

RIM - Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni izjavio je danas da razmišlja da se vrati u politiku za parlamentarne izbore u martu 2013. godine, iako je ranije najavljivao da se neće kandidovati.Berluskoni je kazao da njegov povratak na političku scenu zavisi od toga koga će njegovi protivnici levog centra izabrati za njegovog glavnog protivkandidata, javio je Rojters.

Bivši premijer je kazao da je Italiji potrebna potpuna transformacija zbog sve većeg nepoverenja javnosti u tradicionalnu politiku.

"Mislim da neko ko je imao čast da vodi italijansku vladu skoro 10 godina treba da razmišlja o toke kako da se postigne ta modernizacija Italije, ta liberalna revolucija", rekao je Berluskoni u televizijskom intervjuu.

U prvom krugu stranačkih izbora Demokratske partije, koji je održan juče, najviše glasova je osvojio lider te stranke Pjer Luiđi Bersani (61), dok je na drugom mestu njegov 37-godišnji rival Mateo Renci.

Drugi krug izbora održaće se u nedelju, 2. decembra.Renci, gradonačelnik Firence, uživa veliku naklonost šireg biračkog tela kao modernizator, a smatra se da bi njegova pobeda među demokratama odvratila Berluskonija od povratka u politiku.

Berluskoni je rekao da će konačnu odluku doneti u zavisnosti od toga ko bude levičarski kandidat."Sa Renzijem, Italija bi mogla da ima socijaldemokratsku partiju kao druge zemlje, poput Nemačke i Engleske", kazao je on.Demokratska partija i Berluskonijeva stranka desnog centra Narod slobode dve su najveće partije u Italiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track