Ambasada SAD u Ljubljani pozvala građane na oprez

Protesti u Sloveniji

Ambasada SAD u Ljubljani pozvala građane na oprez

Planeta -
U Ljubljani i više drugih slovenačkih gadova poslednjih nekoliko dana građani protestuju nezadovoljni socijalno-ekonomskom situacijom

LJUBLJANA - Ambasada SAD u Ljubljani pozvala je na oprez svoje građane koji nameravaju da putuju u Sloveniju. Kako su preneli slovenački mediji, građanima je prosleđeno obaveštenje o današnjim prostestima u Ljubljani i još nekim gradovima Slovenije. Istovremeno, američkim građanima je, kako se navodi, ukratko predočeno šta se u Sloveniji dešavalo poslednjih nekoliko dana.

U Ljubljani i više drugih slovenačkih gadova poslednjih nekoliko dana građani protestuju nezadovoljni socijalno-ekonomskom situacijom u zemlji i pojedinim političarima za koje se tvrdi da su umešani u korupciju. Inače, u Sloveniji će u nedelju biti održan drugi krug predsedničkih izbora na kojima će snage odmeriti aktuelni predsednik Danilo Tirk i bivši slovenački premijer Borut Pahor.U međuvremenu usledilo je i prepucavanje između Tirka koji je proteste podržao i premijera Janeza Janše koji podržava Pahora, a koji je predsednikovu podršku protestima nazvao tužnom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track