Kineske vlasti ruše kuću oko koje je izgrađen auto-put
Foto: Reuters

Popustili

Kineske vlasti ruše kuću oko koje je izgrađen auto-put

Planeta -
Luo Baogen i njegova supruga, umorni od medijske pažnje, promenili su prvobitnu odluku i pristali na novčanu nadoknadu od 31,5 hiljada evra

VENKLING - Stariji bračni par Baogen pristao je da se iseli iz svoje kuće u kineskom gradu Venklingu i da se njihov dojučerašnji dom zbog izgradnje auto-puta sruši buldožerima, prenosi "Hafington Post". Luo Baogen i njegova supruga promenili su prvobitnu odluku i pristali na novčanu nadoknadu od 31,5 hiljada evra.

Petospratnicu koja je usamljeno stajala na auto-putu i predstavljala simbol pobune protiv niskih i nepravednih novčanih iznosa koje su kineske vlasti ponudile vlasnicima kuća, buldožeri su počeli da ruše i uskoro će biti uklonjena.

Na izgradnju svog doma Baogenovi su potrošili 73 hiljade evra, pa su ponudu kineskih vlasti od 26 hiljada smatrali potpuno neprikladnom. Prošlog petka ponuđeno im je 31,5 hiljada evra, ali ni to nije bilo dovoljno da bračni par pristane.

Ipak, 67-godišnji Luo, umoran od medijske pažnje, na kraju je pristao na dogovor.

"Desetina ljudi iz medija svakodnevo je obilazilo njegovu kuću koja je stajala u centru auto-puta, zato je on pristao na rušenje kuće", izjavio je gradonačelnik Čen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track