Vlasnik poklonio fabriku radnicima

Široko

Vlasnik poklonio fabriku radnicima

Planeta -
Filipović je poklonio fabriku radnicima jer smatra da ga to usrećuje i da nikoga nije oštetio

ZAGREB - Marijan Filipović, vlasnik kompanije Finvest koja je decenijama nosilac razvoja kraja oko varoši Čabar u Gorskom kotaru, vlasništvo nad fabrikom u kojoj radi 400 ljudi preneo je zaposlenima, ali i ljudima tog kraja.

Filipović je izjavio da očekuje da će njegovim primerom ići i drugi, jer ima i bogatijih od njega, a koji nemaju kome da ostavi preduzeće.

"Tako sam odlučio, jer me to usrećuje. Smatram da je najveća sreća u deljenju, jer ono što je moje, mogu darovati i drugima, a da nikog time nisam oštetio", rekao je Filipović.

On je doneo odluku da veći deo svoje lične imovine ostavlja ranije osnovanoj zadužbini "Marijan Filipović".

"Sve što sam sa svojim saradnicima stekao u prošlih 60 godina, želim da vratim stanovnicima čabarskog kraja putem zadužbine kao funkcionalne i kao preduzetničke organizacije čiji će profit biti korišćen u razvoju ovog kraja. Verujem da će moja deca i njihovi naslednici biti ponosni na ovaj moj čin, jer će oni pre toga biti namireni primerenom otpremninom koju zaslužuju i sa kojom će u budućnosti moći da pronađu svoj put i ostvare lične i poslovne ciljeve", rekao je on.

Filipović je 1993. godine u privatizaciji kupio preduzeće "Goranprodukt" u Čabru za 12 miliona tadašnjih maraka. Zapošljavao je mlade i obrazovane ljude i ulagao u modernizaciju pogona.

Pre nekoliko godina je upravljanje firmom prepustio sinu Marinu, ali ga je nedavno smenio, jer nije bio vešt u vođenju poslova.

http://www.youtube.com/watch?v=rb1MhnbC21g

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track