Gotovina: Ne interesuju me desničari idem na jedrenje

Odgovorio domoljubima

Gotovina: Ne interesuju me desničari idem na jedrenje

Planeta -
Na Gotovinu se obrušio i Pokret “Stop progonu hrvatskih branitelja” koji je u saopštenju napisao - naš donedavni idol opalio nam je takav šamar da nam od njega još bride obrazi

ZAGREB - Hrvatski general Ante Gotovina, na napade hrvatske desnice zbog njegovih apolitičkih i pomirljivih izjava, nakon oslobađajuće haške presude i dolaska u Zagreb, rekao je "to je njihova stvar, ja sam slobodan čovek, i tako mislim".

Gotovina je svoj odgovor poslao iz Matice hrvatske, gde je zajedno s generalom Mladenom Markačem učestvovao na predstavljanju najnovijeg broja Vijenca “Slom specijalnog rata protiv Hrvatske”, posvećenog pravosnažnoj presudi Haga.

Dve sedmice nakon od oslobađajuće presude na Gotovinu se obrušio ultradesničarski Hrvatski list, koji je na naslovnoj strani uz sliku Gotovine objavio naslov “Je li ovo naš Gotovina”.

Glavni urednik lista Ivica Marijačić u tekstu je napao Gotovinu što nije izdvojio vreme za posetu Škabrnji i Vukovaru, ali je zato mogao da da intervju beogradskom Kuriru ili da ode misu u Mariju Bistricu.

List je takođe pisao da je Gotovina oduševio hrvatsku levicu, za koju je do 16. novembra bio ratni zločinac, kriminalac i narkoman, a od toga dana general, gospodin i idealan predstavnik građanske Hrvatske.

Gotovinu je optužio da ne želi da se seća rata, da poziva Srbe da se vrate u Hrvatsku da ističe činjenicu da su Zadar i Hrvatsku branili građani svih nacionalnosti, a da ne spominje pobede, poginule, branitelje, Tuđmana.

Na Gotovinu se obrušio i Pokret “Stop progonu hrvatskih branitelja” koji je u saopštenju napisao - “naš donedavni idol opalio nam je takav šamar da nam od njega još bride obrazi”.

Gotovina je rekao da još ne zna čime će se baviti u budućnosti.

"Nisam se još prilagodio. Još ne znam što bih radio u životu. Sigurno ću otići na jedrenje"- konstatovao je hrvatski general.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track