Milo zavodi red: Službena kola, ćate, privatizacija...

Bilo je vreme

Milo zavodi red: Službena kola, ćate, privatizacija...

Planeta -
U cilju maksimalne racionalizacije troškova, zaključeno je da će nova Vlada voditi krajnje restriktivnu politiku

PODGORICA - Crnogorski premijer Milo Đukanović najavio je danas preispitivanje privatizacija u toj državi i raskid ugovora sa partnerima koji nisu ispoštovali ugovorne obaveze. On je, na konstitutivnoj sednici novoizabrane Vlade Crne Gore, ukazao na neophodnost da se u najskorijem roku napravi realna ocena ostvarenja privatizacione i koncesione politike i realizovanih aranžmana.

Tamo gde se utvrdi da partneri nisu ispoštovali ugovorene obaveze, treba povući veoma odlučne poteze u pravcu raskida nezadovoljavajućih aranžmana i pune valorizacije razvojnih potencijala, rekao je Đukanović. U saopštenju sa sednice, navodi se da je nova Vlada Crne Gore u vrh prioriteta svog rada postavila podizanje kvaliteta života svih građana i nastavak evropskog i evroatlantskog puta. Ističe se da se ubuduće nepoštovanje zakonskih rokova i neažurnost u javnoj upravi neće tolerisati, već će biti direktan povod za prestanak radnog odnosa odgovornih službenika.

U cilju maksimalne racionalizacije troškova, zaključeno je da će nova Vlada voditi krajnje restriktivnu politiku kada je reč o službenim putovanjima i upotrebi službenih vozila, navodi se u saopštenju. Vlada Crne Gore je, kako se navodi, imenovala Žarka Šturanovića za generalnog sekretara, Rajka Kovačevića za šefa Kabineta predsednika Vlade, dok su za savetnike premijera imenovani Milorad Katnić i Ranko Milović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track