Hrvatska: Uvedite porez na budale!

NVO Akcija mladih

Hrvatska: Uvedite porez na budale!

Planeta -
Nameti se povećavaju, a građani ćutke sve trpe. Zreli smo na porez na budale, saopštila ova organizacija

ZAGREB - Zašto jednostavno Vlada ne uvede novi porez koji bi se zvao "porez na budale", pitaju u hrvatskoj nevladinoj organizaciji Akciji mladih!

- Posle Linićevog neuspelog koketiranja s porezom na nekretnine, povećavanja PDV-a na 25 posto, ukidanja nultih stopa PDV-a, sprovođenja fiskalizacije bez adekvatne pripreme te najave još jednog nameta - novog oblika TV pretplate.U saopštenju koje je potpisao Mario Alempijević, predsednik Akcije mladih, stoji da bi visina "poreza na budale" zavisila o trenutnim potrebama vladajuće garniture."Porez bi imao vrlo široku bazu, a mogao bi se nametnuti svakom ko se protiv njega dovoljno oštro ne pobuni, a i tada – budimo realni – obzirom da je reč o Hrvatskoj, moglo bi se vrlo lako obračunati s tom šačicom buntovnika, kako ih je bivši ministar unutrašnjih poslova voleo nazivati, Indijancima. Jedno vrijeme je Hrvatska bila br. 1 u svijetu po nečemu, i to po visini poreznog opterećenja - za vrijeme famoznog harača, a sada je nažalost tek za dlaku ispod tog dostignuća. Uvođenjem 'poreza na budale' Vlada bi ponovno mogla vratiti Hrvatsku na fiskalnu kartu sveta, jer bi napokon nazvali stvari svojim imenom.

Akcija mladih navodi da se se u izvikanom Planu 21 pre samo godinu dana sadašnji vlastodršci su se šepurili da su sigurnost, solidarnost, ravnopravnost, pravednost i napredak svih hrvatskih građana temeljni ciljevi i načela na kojima koalicija gradi svoju politiku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track