Milo morao u fotelju zbog suđenja u Bariju

Opet italijanski tužilac

Milo morao u fotelju zbog suđenja u Bariju

Planeta -
Đukanović je krajem 2010. podneo ostavku pošto su u Bariju obustavili istragu protiv njega. Sada se vratio na vlast, a u Bariju početkom februara počinje proces

PODGORICA - Nije sigurno da li će premijer Crne Gore Milo Đukanović uspeti da nastavi napredak zemlje ka članstvu u Evropskoj uniji, a razlog za njegov povratak u Vladu treba tražiti u Bariju, piše minhenski Zidojče cajtung. U tekstu pod naslovom “Pod zaštitom premijerske funkcije”, koji prenose Vijesti, ističe se da je Đukanović godinama važio za prepreku daljem približavanju Crne Gore EU i da su italijansko i nemačko tužilastvo vodili istrage protiv njega zbog šverca cigareta.

Đukanović je krajem 2010. podneo ostavku na funkciju premijera, pošto su u Bariju obustavili istragu protiv njega. Sada se vratio na vlast, a razlog za to treba tražiti u Bariju, jer početkom februara tamo počinje proces protiv više Crnogoraca osumnjičenih za šverc cigareta, koji su članovi Đukanovićevog klana. Iako sam Đukanović nije među optuženima, vratio se pod kišobran imuniteta, piše nemački list.

Uz podsećanje da su ministri EU letos odlučili da počnu pristupne pregovore sa Crnom Gorom, list navodi da se diplomate nisu baš najbolje osećale pri donošenju te odluke. Crna Gora već godinama uživa status gnezda korpucije i organizovanog kriminala. Odgovarajuće dramatičan je bio i apel iz Brisela crnogorskom vođstvu - morate ojačati pravnu državu i boriti se protiv zloupotreba, navodi se u tekstu Zidojče cajtunga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track