U sukobu dve četvrti šestoro poginulih i 40 ranjenih

Liban

U sukobu dve četvrti šestoro poginulih i 40 ranjenih

Planeta -
Suniti, stanovnici kvarta Bab al-Tebaneh razmenili su vatru sa alavitima iz susednog distrikta Džabal Mohsen, a na obe strane poginule su po tri osobe

BEJRUT - U sukobima povezanim sa konfliktom u Siriji, koji traje više od 20 meseci, danas je u susednom Libanu poginulo šest osoba, a najmanje 40 je povređeno, saopštio je bezbednosni zvaničnik.

Sukobi između sunitskih muslimana i alavita, kojima pripada i sirijski predsednik Bašar el-Asad, dogodili su se u trenutku kada se međunarodna zajednica sve više brine da će u borbe u Siriji biti uvučene i susedne zemlje.

Suniti, stanovnici kvarta Bab al-Tebaneh razmenili su vatru sa alavitima iz susednog distrikta Džabal Mohsen, a na obe strane poginule su po tri osobe.

Poslednje žrtve u Tripoliju, na severu Libana, povećale su broj poginulih u sukobima u tom gradu na 19, među kojima je i dvoje dece.

Dugotrajne napetosti u Tripoliju pretvorile su se u sukobe kada su 22 sunita, koji su prešli u Siriju da bi se priključili oružanoj pobuni protiv Asadove vlasti, upala u zasedu koju je postavila vojska 30. novembra.

Damask je kasnije pristao da tela ubijenih vrati u zemlju na zahtev libanskog Ministarstva spoljnih poslova.Tela trojice ubijenih boraca preuzeta su danas na graničnom prelazu Arida.

Sirijske vlasti tvrde da su neki borci iz grupe preživeli zasedu i da se nalaze na saslušanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track